Reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 1-2: Amsterdam/Brussels
Bij aankomst in Kathmandu wordt u naar uw hotel gebracht. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. De stad ligt in een vallei op ongeveer 1200 meter hoogte. U heeft tijd om uit te rusten en te wennen aan de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Kathmandu Vallei

Na het onbijt start uw dag met een begeleide tour van Kathmandu’s historische en spirituele verkeningen inclusief de Kathmandu Durbar Square, met de paleizen van de Malla en Shah koningen die heersten over de stad. Het plein staat op dit moment bekend als Hanuman Dhoka, een naam afgeleid van het beeld van Hanuman, de aap toegewijde van Heer Ram, vlakbij de ingang van het paleis. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 4: Chitwan National Park
Na een vroeg ontbijt wordt u naar Chitwan gereden. Deze park is het oudste nationale park. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai het laagland in het zuiden van Nepal. Dit was vroeger een jachtgebied. Overnachting vindt plaats in hotel.

Dag 5: Hele dag Wildlife Activiteiten
Vandaag wordt u om 6 uur in de ochtend wakker gemaakt en na het ontbijt wordt u naar de olifanten gebracht. U zult op de rug van een olifant de jungle in gaan voor een safari. Na de lunch heeft u de gelegenheid om olifanten te zien baden.

Dag 6: Pokhara
Deze ochtend heeft u de kans om vogels te spotten aan de oever van de rivier Narayani, waar meer dan 250 soorten vogels te vinden zijn. Deze plek is het paradijs voor vogelliefhebbers en na het ontbijt om 8.30 uur vertrekt u naar Pokhara. Onderweg heeft u prachtige uitzichten op rivieren en Nepalese landschappen. In de avond heeft u tijd om de plekken langs het meer in Pokhara te verkennen.

Dag 7: Bindabasani tempel
Vroeg in de ochtend rijdt u in een privé auto naar Sarangkot om de zonsopgang over de Himalaya (1& 1/2 uur) te zien en daarna bezoekt u Bindabasani Tempel. Vervolgens keert u terug naar uw hotel.

Dag 8: Pokhara
U kunt een boottocht maken op Phewa Lake, welke het op één na grootste meer van Nepal is.

Dag 9: Kathmandu

Na het ontbijt vertrekt u naar Kathmandu (ongeveer 5/6 uur) met een prachtig uitzicht op rivieren en Nepalese landschappen. U bereikt uw hotel in Kathmandu en overnacht daar.

Dag 10:  Bhaktapur en Patan
Na het ontbijt wordt u naar Patan gebracht en vervolgens bezoekt u ook Bhaktapur.

Dag 11: Kathmandu.
Vandaag heeft u de dag vrij ter besteding.

Dag 12:
De laatse dag van uw reis in Nepal. U heeft de de dag vrij ter besteding tot u wordt opgehaald voor uw vlucht terug naar Amsterdam/Brussel.