Reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 01: Amsterdam/Brussels – New Delhi
Bij aankomst in Delhi wordt u opgehaald van de luchthaven door onze vertegenwoordiger met privé chauffeur, u wordt geholpen met het inchecken in uw hotel. Na het inchecken heeft u de hele dag vrij voor uzelf.

Dag 02 : Delhi- Haridwar (205km +/-6 uur )
In de ochtend vertrekt u naar Haridwar. Haridwar betekent ‘Poort naar God’. Het is voor hindoes een heilige plek en een plaats voor pelgrims. Bij aankomst checkt u in in uw hotel. In de avond bezoekt u Ganga aarti bij Har-Ki-Pauri. Iedere avond rond 18:00 uur komen duizenden gelovigen naar Hari-ki Pairi aan de oever van de Ganges ten noorden van het centrum van Haridwar. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 03: Haridwar- Rishikesh (30km)
Vroeg in de ochtend om 5 uur staat u op voor een heilige duik in Haridwar. Na het ontbijt reist u door naar Rishikesh, het beginpunt voor pelgrimsreizen. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 04 : Rishikesh -Yamunotri- Barkot (200km+/-6uur)
Na het ontbijt vertrekt u richting Mussoorie en ondertussen brengt u een bezoek aan Kempty falls, na een paar uurtjes uitrusten reist u door naar Barkot. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 05 : Barkot – Yamunotri – Barkot (42 Kms / 6 Kms trek)
‘S ochtends vertrekken naar Janki Chatti via Hanuman Chatti & Phool Chatti. Bij aankomst Janki Chatti, start de tocht van 06 km voor Yamunotri, op Yamunotri kunt u een Holi Dip nemen. Vervolgens een Pooja en Darshan van Shree Yamunotri Ji, na de Darshan en Pooja, ‘s middags terug beginnen aan de tocht naar Janki Chatti. Bij aankomst Janki Chatti een ontmoeting met de chauffeur en terug rijden naar Barkot. Overnachting in Hotel.
Hanuman Chatti: De samenloop van Hanuman Ganga en Yamuna-rivier.
Yamunotri Tempel: Maharani Gularia van Jaipur bouwde de tempel in de 19e eeuw. Het werd tweemaal verwoest in de huidige eeuw en weer herbouwd.
Surya Kund: Er zijn een aantal van de thermale bronnen in de nabijheid van de tempel, die uitmondt in een groot aantal zwembaden. De belangrijkste van deze is Surya Kund.

Dag 06 : Barkot – Uttarkashi (82 Kms,+/- 3-4 hrs)
‘S Ochtends vertrekt u naar Uttarkashi, een rit van 82 km. Onderweg brengt u een bezoek aan Prakateshwar Cave, bij aankomst in Uttarkashi inchecken in het hotel. ‘s Avonds te bezoeken Vishwnath Tempel, Overnachting in het hotel.

Dag 07 : Uttarkahi -Gangotri-Uttarkashi (100kms)
Vroeg in de ochtend rijdt u naar Gangotri en bij aankomst neemt uw een heilige duik in de heilige rivier de Ganges, ook wel Bhagirathi genoemd op zijn oorsprong. U neemt deel aan een Pooja waarna u kunt ontspannen voor enige tijd in de mooie omgeving. ‘s Middags rijden naar Uttarkashi. Overnachting in het hotel.

Dag 08 : Uttarkashi – Guptkashi (223 Kms +/-09 – 10 uur )
‘S Ochtends rijden naar Guptkashi, en bezoek aan Tehri Dam en blijven doorreizen naar Guptkashi. Bij aankomst in het hotel een check-in. Later op de avond te bezoeken Kashi Vishwnath Tempel, Ardh Narishwar Tempel. Overnachting in het hotel.

Guptakashi: is gelegen in de noordelijke Himalayas binnen de Mandakini vallei van de rivier, die weelderige groene bossen heeft. Een aantal beken en riviertjes wateren af in de belangrijkste Mandakini rivier. Het is een gezonde klimaat met zijn hoogte rond 1319 meter (4330 ft). Een met sneeuw sprankelende uitzicht over de Chaukhamba piek is een prachtig gezicht om in de ochtend te zien. De vallei heeft grote magnolia bomen (lokaal genaamd Champa), die een zoete geur geeft op de plaats.

Dag 09: Guptakashi – Kedarnath (32 Kms rit, 14 km tocht.)
‘S Ochtends rijden naar Gaurikund (32 km rit-enkele reis). Bij aankomst in Gaurikund kun je de reis vooruit starten op de moeilijke tocht. Bij aankomst inchecken in het hotel. Na het opfrissen, uit te voeren Pooja en ook Darshan bij Shri Kedarnathji. In de avond ook een bezoek brengen aan Adi Shankaracharya Samadhi achter de tempel. Overnachting in het hotel of gasthuizen.

Dag 10: Kedarnath – Pipalkoti (14 Kms tocht 145 km Drive)
‘S Ochtends Pooja en darshan bij de Tempel, na Pooja een ontbijt, start de tocht naar Gaurikund, u vertrekt met chauffeur naar Pipalkoti, bij aankomst Pipalkoti inchecken in het hotel voor overnachting.

Pipalkoti: is een kleine en een schilderachtig stadje gelegen op een hoogte van 1260 meter boven de zeespiegel. Het ligt 17km na Chamol. Pipalkoti werkt als een ontspanning voor mensen die reizen naar Badrinath, Auli, Hemkund Sahib en Valley of Flowers. Het is gelegen te midden van weelderige groene bergen en terrasvormige velden. Pipalkoti biedt een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen en groene heuvels.

Dag 11: Pipalkoti – Badrinath (72 km)
‘S Ochtends vertrekken naar Shri Badrinath Ji. Onderweg bezoeken we Narsingh Tempel, en Adi Sankracharya Samadhi op Joshimath, vervolgens vertrekken naar Badrinath. Bij aankomst neemt u een heilige Darshan en bezoekt u Mana het laatste dorp voor de Tibetaanse grens, Byas Gufa, Bheem Pul, Saraswati Rivier. Overnachting in hotel.
Tapt Kund: Natuurlijke warmwaterbronnen aan de oever van de rivier de Alaknanda, waar het gebruikelijk is om te baden alvorens men de Badrinath tempel ingaat .
Narad Kund: een uitsparing in de rivier, nabij Tapt Kund, de vorming van een meer van waaruit de Badrinath werd teruggevonden.
Mata Murty Temple: Toegewijd aan de moeder van Sri Badrinathji. Andere belangrijke tempels zijn Sesh Netra Tempel, Urvashi Tempel en Charanpaduka.
Mana Village: Bewoond door een Indo-Mongoolse stam, dit is het laatste Indiaanse dorp voor Tibet.
Bhim Pul: Aan de andere kant van de Mana Village, vormt een massieve rots een natuurlijke brug die over de bruisende Sarasvati rivier ligt. Het geeft een spectaculair uitzicht op het water, vallend naar beneden door de smalle doorgang onder de rots en wordt verondersteld om er te zijn geplaatst door Bhim, de tweede oudste van de vijf Pandava broers.
Vyas Gufa (grot): Dichtbij Mana Village, dit is een stenen-grot waar wordt gezegd dat Ved Vyas de Mahabharata heeft samengesteld.

Dag 12:-Badrinath – Rudraprayag (155 Kms)
s’ Ochtends Pooja & Darshan in de tempel. Later vertrekken naar Rudrapryag, via Joshimath, Chamoli, Karanprayag, bij aankomst inchecken in het hotel voor overnachting.
Rudraprayag: Het is de samenvloeiing van de rivier Alaknanda en de rivier Mandakini .
Tempels: Rudranath en Chamunda Devi, Koteshwar Temple (3 km).

Dag 13:-Rudraprayag – Rishikesh (135 Kms 7 uur)
‘S Ochtends vertrekken naar Rishikesh via Srinagar Garhwal. Op de route bezoeken we de samenvloeiing van Bhagirathi en Alaknada rivier die Devprayag wordt genoemd. Vervolgens vertrekken richting Rishikesh. Aankomst in het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 14 : Rishikesh -Delhi
Bij aankomst in Delhi inchecken in het hotel. Overnachting vindt plaats in hotel.

Dag 14: Delhi
Hele dag vrij om te uitrusten en tijd vrij om de laatste inkopen te doen.

Dag 15: Delhi-Amsterdam/Brussels
Uit checken in hotel om 12:00 uur en later in avond terug naar de luchthaven voor vlucht naar Amsterdam/Brussels