Reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 1: Amsterdam/Brussels -Delhi
Delhi is met zijn bijna 12 miljoen inwoners de derde grootste stad van India. De stad heeft een rijkdom aan fascinerende culturen en afwisselende architectuur met moskeeën, tempels en vele andere prachtige gebouwen. Na aankomst op de luchthaven van Delhi, u wordt in ontvangst genomen door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Na het inchecken in het hotel bent u vrij om uw dag in te vullen.

Dag 2: Delhi
Na het ontbijt een  dagtour in Delhi, u bezoekt de volgende plaatsen: Het Rode Fort, Het Rode Fort van Delhi of Lal Qila is een ommuurd paleis in  Shahjahanbad. India Gate, is een triomfboog in de Indiase hoofdstad New Delhi. Qutub Minar is een goede voorbeeld van  de Islamitisch architectuur in India, en een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. De toren is 72,5 m hoog en een van de hoogste stenen toren van India, Jama Masjideen is een van de belangrijkste Moskeeën in India. Vervolgens gaat u terug naar hotel. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 3: Delhi – Agra
Vandaag rijdt u na het ontbijt door naar Agra. De rit duurt +/- 5 uur met auto.  De belangrijkste bezienswaardigheid van deze stad is de Taj Mahal, een van de
zeven wereldwonderen. Dit Moghul-monument werd gebouwd door Shah Jahan, toen zijn innig geliefde vrouw Mumtaz in het kraambed stierf. De mooiste tijd om de Taj de bezoeken is ‘s ochtends vroeg, en bij het invallen van de avond, wanneer het witte marmer zachtroze wordt gekleurd door de zon. Een bezoek brengen naar Agra fort is niet te missen, Agra Fort behoort samen met de Taj Mahal tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Agra. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 4: Orchha
Dit rit van Agra naar Orcha is het beste te doen via Jhansi, een prachtige route. U heeft een hele dag om Orchha te ontdekken. Alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De belangrijkste zijn de Jehangir Mahal-paleis, de Ram Raja-tempel – van oorsprong een paleis – en de tempel van Lakshmi Narayan. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 5: Khajuraho,
Na het ontbijt gaat u door naar Khajuraho, dit is een stad van de plaatselijke tempels met erotische afbeeldingen. Je hebt een volledige dag de tijd om de prachtige tempelcomplexen te bezoeken en/of naar de dorpjes te gaan in de landelijke omgeving. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 6: Panna National Park
U vertrekt naar de Panna National Park in Madhyapardesh ongeveer 35 km van Khajuraho waar u in alle comfort de Wildlife kunt bezichtigen. Hier vindt u de Indische tijgers. U kunt per privé-jeep de tijgers, olifanten en ander groot wild bekijken. U kunt in sommige parken er ook voor kiezen om per olifant naar tijgers te zoeken. De beste tijd om deze tijgers te bezichtigen is in januari tot mei. Overnachting vindt plaats in het hotel of resort.

Dag 7: Bandhavgarh National Park
Na het ontbijt rijdt u per auto met chauffeur naar het Bandhavgarh National
Park. Deze dag tourt u met een jeep door het park en ziet u alle prachtige dieren uit de wildernis van India in een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Overnachting vindt plaats in het hotel of resort.

Dag 8: Bandhavgarh National Park
Na het ontbijt rijdt u per auto met chauffeur naar het Bandhavgarh National
Park. S Middags gaat uw genieten van Safari. Overnachting vindt plaats in het hotel of resort.

Dag 9: Kanha National Park
Na een vroeg ontbijt rijdt u per auto met privéchauffeur naar het Kanha
National Park. Dit park is één van de mooiste en gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Olifanten, tijgers, antilopen, apen, vogels, luipaarden, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als barasingha (moeras-hert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden, en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten. Ook veel reptielen en vogelsoorten zijn te zien in deze park. Overnachting vindt plaats in het hotel of resort.

Dag :10 Kanha National Park
Na een vroeg ontbijt rijdt u per auto met privéchauffeur naar het Kanha
National Park. ’S Ochtends en’ s middags gaat u  genieten van safari life. Overnachting vindt plaats in het hotel of resort.

Dag 11: Delhi
Na het ontbijt  transfer naar de luchthaven van Nagpur voor de
binnenlandse vlucht naar Delhi. Aangekomen in Delhi gaat u naar het hotel om uit te rusten. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 12: Delhi
Na het ontbijt heeft u de dag vrij om te shoppen/stad te bezoeken.

Dag 13: Delhi
Na het ontbijt heeft u de dag vrij om te shoppen/stad te bezoeken. In de avond vertrekt u naar de luchthaven voor uw terugreis naar Amsterdam of Brussel.