Kennismaking India reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 1:Amsteram/ Brussels  -Mumbai
U reist van Amsterdam/Brussels naar Mumbai. Aangekomen in Mumbai  wordt u opgehaald door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Daar wordt u ingecheckt. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 2:Mumbai

Na het ontbijt maakt u een dag tour door Mumbai. U bezoekt Dobhighat, de wasserij naast treinstation Mahalaxmi, in het oude deel van Bombay. U bezoekt o.a Juhu, Marine Drive, Ghandi museum, Jain Tempel van 1904. Aan de andere kant van Chowpatty Beach, in de wijken van de hogere klasse van Mumbai, Malabar Hill, liggen de ”hanging gardens”. En wie weet komt u wel een beroemde Bollywood filmster tegen in Mumbai. Overnachting in hotel.

Dag 3:Mumbai – Goa
Na het ontbijt heeft u tijd voor uwzelf om Mumbai te bezoeken en ontdekken naar eigen keuze. Later een vlucht naar Goa. Goa is al jarenlang de populairste strandbestemming van India. Goudgele stranden, zinnenprikkelende lagunes, Portugese architectuur; zo kennen velen het Indiase Goa. Aangekomen in Goa wordt u in ontvangst genomen door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. U heeft deze dag vrij te besteden. Overnachting in het hotel

Dag 4:Goa
Na het ontbijt gaat u een dagtour maken door Goa. De plaatsen die u bezoekt zijn: Baga Beach, Calangute Beach, Donal Paula, Fort Augoda, Old GoaChurch en MeeraMarg Beach. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 5:Goa
Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om uw dag zelf te besteden in Goa. U kunt stranden bezoeken of de stad verkennen.

Dag 6:Goa–Delhi
U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Delhi. Delhi is met zijn bijna 12 miljoen inwoners, de derde grootste stad van India. De stad is rijk aan zijn fascinerende cultuur en afwisselende architectuur met moskeeën, tempels en vele andere prachtige gebouwen. Aankomst op de luchthaven van Delhi, u wordt in ontvangst genomen door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Na het inchecken in het hotel bent u vrij.

Dag 7:Delhi
Na het ontbijt een hele dagtour in Delhi, u bezoekt de volgende plaatsen: Het Rode Fort, Het Rode Fort van Delhi of Lal Qila is een ommuurd paleis in Shahjahanbad, India Gate, is een triomfboog in de indiase hoofdstad New Delhi, Qutub Minar is de beste voorbeeld voor de islamitisch architectuur in India, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, de toren is 72,5m hoog. Ook bezoekt u de Jama Masjideen, de belagrijkste Moskee in India. Daarna gaat u terug naar hotel. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 8:Delhi – Agra
Vaandag rijdt u na het ontbijt door naar Agra. De reis duurt +/- 5 uur met auto. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze stad is de Taj Mahal, een van de
zeven wereldwonderen. Dit Moghul-monument werd gebouwd door Shah Jahan, toen zijn innig geliefde vrouw Mumtaz in het kraambed stierf. De mooiste tijd om de Taj de bezoeken is ‘s ochtends vroeg en bij het invallen van de avond, wanneer het witte marmer zacht-roze wordt gekleurd door de zon. Bezoek brengen naar Agra Fort is niet te missen, Agra Fort behoort samen met de Taj Mahal tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Agra. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 9:Agra–FatehpurSikri–Jaipur
Na het ontbijt rijdt u door naar Jaipur. Onderweg bezoekt u FatehpurSikri. Is een 16e-eeuwse hoofdstad gebouwd door de Mogoelheerser, Akbar de Grote, in rotsachtig gebied op 37 km ten westen van de stad Agra. Aangekomen bij het hotel checkt u in. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 10:Jaipur
Na het ontbijt gaat u Jaipur doorreizen. De stad is een belangrijke toeristische trekpleister. Jaipur staat bekend als de roze stad vanwege de vele rozekleurige gebouwen die daar te vinden zijn. De levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal, wordt ook wel ”Pink City” genoemd. Eerst bezichtigt u Amer Fort. Dit fort ligt iets buiten Jaipur, en is in 1592 gebouwd door Man Singh. Het is mogelijk om een olifantenrit te maken naar het fort. Daarna gaat u door naar Jantar-Mantar (grootste astronomisch observatorium ter wereld), Hawa-Mahal (Paleis van de wind) en City Palace (Paleis met een charmante combinatie van Moorse stijlen). Net buiten de stad vind u nog Nahargarh fort, ook wel tijger fort genoemd, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 11:Jaipur–Delhi
Na het ontbijt vertrekt u terug naar Delhi. Vrij te besteden dag: uitrusten en shoppen. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 12:Delhi–Haridwar
Na het ontbijt  gaat u door naar Haridwar. Haridwar betekent letterlijk poort van de goden. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken deze heilige stad om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden en te bidden. Bij de torens van Har Ki Pauri. En roepen priesters op tot een gebed en worden er rituelen  uitgevoerd. U brengt een bezoek naar de MansaDevi tempel met kabelbaan. Men zegt dat elke wens/gebed die in deze tempel gedaan wordt ook vervult wordt. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 13:Haridwar–Rishikesh–Haridwar
Na het ontbijt gaat u door reizen naar Rishikesh. De yogahoofdstad van de wereld, zo wordt het Indiase Rishikesh ook wel genoemd. Hier bezoekt u de Ram Jhoela en Lakhsman Jhoela. U maakt de Ganga Aarti mee op Parmartha Niketan Ashram. Terug naar Haridwar voor overnachting in hotel.

Dag 14:Haridwar–Delhi
Na het ontbijt reist u terug naar Delhi. Na de middag heeft u tijd voor uzelf.

Dag 15:Delhi
Uitchecken om 12.00 uur. Een hele dag vrij om uw laatste inkopen te doen. Volgens uw vertrektijd, wordt u gebracht naar de luchthaven Delhi voor de terugreis naar Amsterdam/Brussel.