Reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 1:-Amsterdam/Brussels-Delhi
Een vlucht naar Delhi. Vanaf de luchthaven een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 2: Delhi
Na het ontbijt  u wordt opgehaald door een van onze chauffeurs voor een halve dagtour door de stad Delhi. De volgende trekpleisters kunt u bezoeken: het Rode Fort, India Gate, Qutub Minar, Jama Masjid, Humayun Tomb. Vervolgens gaat u terug naar hotel. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 3: Varanasi
De eerste dag van de tour staat in het teken van de belangrijkste bedevaartsoorden van India. We vertrekken ‘s ochtends vroeg per vlucht, naar de heilige stad Varanasi. Binnen anderhalf uur zult u in Varanasi aankomen. Transfer naar een hotel om een beetje uit te rusten. Tijdens de tweede helft van de dag bezoeken we de stad Sarnath. Dit is een belangrijke plaats, want hier gaf Lord Buddha zijn eerste preek. In de avond komt u terug naar Varanasi en brengt u wat tijd door op de Ghats van Varanasi. Wees getuige van een Aarti aan de oevers van de rivier de Ganges en maak kennis met een van de belangrijkste rituelen in de Indiase cultuur. Overnachting in het hotel.

Dag 4: Bodhgaya (250 km)
Vroeg wakker worden, zodat je de ochtendrituelen van de Ghats van Varanasi kunt meemaken. Genieten van een koele aangename ochtend langs de kant van de rivier de Ganges voor een prachtige start van de dag. Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Bodhgaya via het spoor. Tegen de eind van de middag bereikt u de bestemming, waar u zult worden overgebracht naar het hotel voor de overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 5: Sightseeing Bodhgaya

Vandaag bezoeken we heilige en belangrijke bestemmingen van Bodhgaya. We nemen u mee naar de UNESCO erkende World Heritage Site van de Mahabodhi tempel waar u kunt communiceren met de monniken. Laat de rustige omgeving u een gevoel van zuiverheid en ontspanning geven. Aan de achterzijde van de tempel is de beroemde Bodhi boom. Ook zijn er vele internationale kloosters en tempels die de moeite waard zijn om te bezoeken. Overnachting in het hotel.

Dag 6: Bodhgaya – Nalanda – Patna (122 km)
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Patna. Onderweg bezoeken we de voormalige universiteit Nalanda. Men ziet de ruïnes van de grote Nalanda Universiteit, die meer dan 2000 leraren en 10.000 leerlingen huisvestigde. Tegen de avond bereikt u Patna. Overnachting in het hotel.

Dag 7: Sightseeing Patna
Vandaag zijn we helemaal klaar voor een sightseeingtour in Patna. De belangrijkste attractie van de stad is Golghar. De gigantische cirkelvormige monument werd gebruikt om als een graanschuur te dienen tijdens de eerste jaren. Klim naar de top van het gebouw en je ziet een groot deel van Patna. Bezoek ook de beroemde Harmandir Sahib, een gerespecteerde Gurudwara. Maar de belangrijkste attractie is zeker de Patna Museum. Elke tijdperk van de geschiedenis van Patna is te zien in Patna museum, weergegeven door middel van textiel, munten en manuscripten. Overnachting in het hotel.

Dag 8: Om Kushinagar en Vaishali
Na een uitgebreid ontbijt, vertrekken we naar Vaishali. Vaishali is een rustige en kleine stad die beroemd staat als ‘s werelds oudste republieke staat. Vaishali was een belangrijk centrum dat blijkt uit het aantal historische monumenten ter plaatse. Ontdek de vele Boeddha stoepa’s en de Ashoka pijler. Vervolgens rijden we naar Kushinagar waar u een transfer naar een hotel heeft. Overnachting in het hotel.

Dag 9: Kushinagar naar Lumbini
Lumbini is een van de belangrijkste boeddhistische bestemming van de wereld omdat hier Boeddha werd geboren. Te bezichtigen; een tempel genaamd Mayadevi Temple, Ashokan kolom en een Rummindei pijler. ‘s Avonds keren we terug naar Patna. Overnachting in Patna.

Dag 10:  Delhi
Vandaag de laatste dag van deze boeddhistische tour pakket. ‘s Ochtends vertrekken we naar Delhi met een binnenlandse vlucht.

Dag 11-13:Delhi
Na het ontbijt heeft u de dag(en) vrij te besteden. U kunt lekker genieten en/of shoppen voor uw en uw familieleden. Later (afhankelijk van uw vlucht), een transfer naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht naar Amsterdam/Brussel.