EVisum India aanvragen

E Visum  India  aanvragen

U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum India aanvragen. De kosten voor een visum bedragen € 105,00 per persoon . indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag zijn wij  per email  Info@amanreizen.nl of telefoon 0104568836 bereikbaar

Geldigheid

Het online visum India (e-Visa India) is 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst krijgt u een visumstempel in uw paspoort. Dit visum is 60 dagen geldig. U mag, indien gewenst, het land één keer uitreizen en weer betreden binnen de geldigheid van uw visum. U dient India uiterlijk na 60 dagen te verlaten, dus op de datum die op uw visum stempel staat.

Toelichting visum India

Sinds 2015 geeft de Indiase overheid een e-visum (“Indian e-visa”) uit. De gehele aanvraagprocedure van dit visum verloopt online. Het aanvragen van een e-visum is de snelste en meest eenvoudige manier om een visum India aan te vragen. Er is een e-visum voor toerisme, voor zakenreizen en voor reizen met een medisch doel beschikbaar; resp. het e-Tourist Visa India, het e-Business Visa India en het e-Medical Visa India.

India kent een visumplicht, wat inhoudt dat alle reizigers die naar India reizen een visum nodig hebben om het land te mogen betreden. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum voor India nodig. Voor India zijn verschillende visa beschikbaar. Welk visum India u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren.

Naast het e-visum geeft de Indiase overheid ook fysieke visa uit. Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een e-visum voor India? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Voorwaarden

De voorwaarden van het visum India verschillen per type visum. We gaan hier in op de voorwaarden van het meest aangevraagde visum; het e-visum voor India. U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om voor een e-visum voor India (eTourist Visa, eBusiness Visa of eMedical Visa) in aanmerking te komen:

  • Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Uw paspoort bevat nog minimaal 2 lege visumpagina’s.
  • Het visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Mumbai, Mormugao (Goa), Mangalore, Cochin en Chennai.
  • Het visum is niet geldig voor aankomst over land.
  • U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs).
  • Bij aankomst worden biometrische gegevens (vingerafdruk en irisscan) bij u afgenomen.
  • Reisbescheiden met retourdatum zijn vereist.
  • Maximaal 2 e-visa per kalenderjaar.
  • Geen toegang tot beschermde- of cantonment gebieden.
  • Het e-visum dient uitgeprint meegenomen te worden.

 

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.