India Visum

India E Visum

Indien u voor 60 dagen of korter naar India wilt reizen dan kunt u gebruik maken van E- Visum in plaats van een

uitgebereid 12-maanden toeristvisum.  Wij kunnen voor u E-visum regelen, snel binnen 72 uren .

 Bel onze of  Whatsapp 06 24 77 11 72   Email naar spsingh@amanreizen.nl

E-Tourist Visa

 • U mag maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry).

E-Medical Visa

 • U mag maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India drie keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (triple entry)./li>
 • U dient een brief van het ziekenhuis in India dat u gaat bezoeken bij uw aanvraag te Indienen .

E-Business Visa

 • U mag maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry)./li>
 • U dient een scan van uw visitekaartje bij uw aanvraag te indienen .

Visum India aanvragen

Via onze kunt u eenvoudig uw visum voor India aanvragen . stuur een email of  whatsapp bericht wij gaan contact met uw opnemen , uitleg geven en een Email opsturen en bijlage verzonden per email uitprinten met hand invullen en samen met een foto van uw paspoort en pasfoto opsturen  naar  onze  via  whatsapp 0624771172  of  email spsingh@amanreizen.nl  en uw maakt geld  78 euro( inclusieve Visa fees ) over naar onze Bankrekening  aangegeven in onze email .  na betaling op onze bank binnen uiterlijk 72 uur ontvnge uw van ons uw  visum.  dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast zijn wij bereikbaar per chat of telefoon indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. De kosten voor een visum bedragen € 78.00  per persoon.( inclusive  indiaas overheid kosten)

Het visum voor India is ook aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De kosten bedragen $54,- en kunnen alleen met creditcard of  paypal betaald worden. Het aanvraagproces is in het Engels en u dient zelf uw gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen en  opnieuw betalen . Het visum voor India kan men maximaal 3  manden voor aankomst in India aanvragen. Bij onze kunt u het formulier alvast invullen en aanvraag indienen  wij  verwerkt uw aanvraag 90 dagen voor de door u opgegeven aankomstdatum

Voor India zijn de algemene vereisten voor een e-visum als volgt:

 • Een recente pasfoto of foto met whatsapp  volg Instructie
 • Een scan van het paspoort   of
 • Het paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Het paspoort dient minimaal twee lege pagina’s te bevatten.
 • Het e-visum dient uitgeprint meegenomen te worden.
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens afgenomen.
 • Reisbescheiden met retourdatum zijn vereist.
 • Alleen geldig op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeepoorten Cochin, Goa en Mangalore.
 • Het e-visum is niet geldig voor aankomst via land
 • U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs)
 • Maximaal twee e-visums per kalenderjaar.
 • Geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden.
 • Let op: U dient het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet mogelijk een e-visum aan te vragen.

Voor sikh-religie is The Golden Temple in stad Amritsar, gelegen tegen de Pakistan’s grens. Amritsar is als elke Indiase stad druk en chaotisch. Daarentegen is het complex van de Golden Temple een oase van rust. Deze heilig plek biedt jaarlijks gratis voedsel en onderdak voor miljoenen pelgrims. Niet alleen sikhs zijn hier welkom, maar iedereen mag hier komen om te eten, baden, slapen en bidden.

Klimaat

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. het noorden van India kent men globaal genomen drie seizoenen: de winter, de zomer en de moesson periode. Het hete seizoen valt van maart tot ongeveer midden juni. In het centrum van India is de gemiddelde temperatuur in mei 35°C,De temperaturen kunnen overdag oplopen tot 45 graden Celsius .Eind mei of begin juni wordt gezien als moesoon periode, richting kerela  is moesoon meest voor 4-5maanden .In de Himalaya-deelstaten valt sneeuw en in Ladakh, dat door de sneeuwval vrijwel volledig van de buitenwereld is afgesloten, worden temperaturen van -40°C gemeten . De streken in de Himalaya zijn het beste te bezoeken in de zomermaanden(juli-aug).

TIJD
Zomertijd: 3,5 uur later
Wintertijd: 4,5 uur later

Verkeer
In India moet men aan de linkerkant van de weg rijden.

Eten en Drinken
India heeft een gevarieerde keuken, die tot de beste ter wereld behoort. India staat bekend om zijn lekkere curries, broden, veel verschillende gerechten in 1 maaltijd en eten met de handen, Omdat een groot aantal hindoes helemaal geen vlees eten zijn veel Indiase gerechten vegetarisch . In heel veel restaurants kun je een thali bestellen. Dat is een complete maaltijd op een aluminium of stalen bord (thali) met verschillende kommetjes (katori). Hierin wordt apart de rijst, groenten, pickles en yoghurt geserveerd. Een thali wordt in het zuiden soms op een bananenblad geserveerd.

Het water dat in India uit de kraan komt is niet drinkbaar. Nationale drank is Chai gekookte thee met suiker en melk en heel soms beetje kruiden. Mineraal water in flessen , frisdranken, coffee, wijn bier is overal verkrijgbaar.
India Geld
Munteenheid
De munteenheid in India is de Rupee. Je spreekt het uit als roepie. De rupee bestaat uit 100 paisa. Er bestaan bankbiljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 Rs.
Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50 paisa en 1, 2 en 5 Rs. Zorg dat u tijdens uw rondreis altijd wat klein geld op zak hebt, want wisselgeld is schaars in India.