India treintickets

Met de trein in India

Het Indiase spoorweg- systeem is het grootste van Azië en het op één na langste ter wereld. Er is 60.900 km spoorlijn aangelegd, er zijn meer dan 7000 stations en meer dan 11.000 locomotieven, waarvan een aantal met stoomaandrijving. Reizen met de trein is relatief goedkoop.

Een standaard passagierstrein herbergt vele compartimenten van verschillende klassen. Niet alle klassen zijn echter in een trein te vinden.

Onderstaande overzicht geeft een overzicht van de klassen die worden gebruikt

1A The First Class AC (eerste klas met airco) Dit is de duurste klas met prijzen die in overeenstemming zijn met die voor vliegreizen. Deze wagon met airconditioning is alleen aanwezig op de populaire trajecten tussen de verschillende metropolen en kan achttien passagiers vervoeren. De wagons hebben vloerbedekking, slaapaccomodatie, inclusief bedgoed, en de mogelijkheid voor privé-coupés.

2A AC-Two tier (twee verticale rijen met airco) Wagons met airconditioning en slaaphutten, voldoende beenruimte, gordijnen en persoonlijke leeslampen. Met gordijnen voor de privacy als afscheiding en het bedgoed zit in de prijs inbegrepen. Een wagon op een breedspoor kan 48 passagiers vervoeren.

 FC First Class (eerste klas) Hetzelfde als 1A, maar zonder airconditioning. Deze wagons komen niet zo vaak voor.

 3A AC Three tier (drie verticale rijen met airco) Wagons met airconditioning en slaaphutten. Minder goed uitgerust dan 2A, met meestal geen leeslicht en gordijnen voor de privacy. Een wagon op een breedspoor kan 64 passagiers vervoeren.

 CC AC Chair Car (zitwagon met airco) Een wagon met airconditioning en totaal vijf stoelen op een rij. Wordt gebruikt voor dagreizen tussen de steden.