E visum India

E visum India

India E Visum

 

Indien u voor 60  dagen of korten naar India afreist, volstaat een e – Visum in plaats van een uitgebreid  12 maands toeristenvisum. wij  kan dat voor u regelen, veilig en snel binnen 24 uren . voor 105 euro  inc alle Kosten  

Voor sikh-religie is The Golden Temple in stad Amritsar, gelegen tegen de Pakistan’s grens. Amritsar is als elke Indiase stad druk en chaotisch. Daarentegen is het complex van de Golden Temple een oase van rust. Deze heilig plek biedt jaarlijks gratis voedsel en onderdak voor miljoenen pelgrims. Niet alleen sikhs zijn hier welkom, maar iedereen mag hier komen om te eten, baden, slapen en bidden.

Klimaat

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. het noorden van India kent men globaal genomen drie seizoenen: de winter, de zomer en de moesson periode.

Het hete seizoen valt van maart tot ongeveer midden juni. In het centrum van India is de gemiddelde temperatuur in mei 35°C,De temperaturen kunnen overdag oplopen tot 45 graden Celsius .Eind mei of begin juni wordt gezien als moesoon periode, richting kerela  is moesoon meest voor 4-5maanden .In de Himalaya-deelstaten valt sneeuw en in Ladakh, dat door de sneeuwval vrijwel volledig van de buitenwereld is afgesloten, worden temperaturen van -40°C gemeten . De streken in de Himalaya zijn het beste te bezoeken in de zomermaanden(juli-aug).

TIJD
Zomertijd: 3,5 uur later
Wintertijd: 4,5 uur later

Verkeer
In India moet men aan de linkerkant van de weg rijden.

Eten en Drinken
India heeft een gevarieerde keuken, die tot de beste ter wereld behoort. India staat bekend om zijn lekkere curries, broden, veel verschillende gerechten in 1 maaltijd en eten met de handen, Omdat een groot aantal hindoes helemaal geen vlees eten zijn veel Indiase gerechten vegetarisch .

In heel veel restaurants kun je een thali bestellen. Dat is een complete maaltijd op een aluminium of stalen bord (thali) met verschillende kommetjes (katori). Hierin wordt apart de rijst, groenten, pickles en yoghurt geserveerd. Een thali wordt in het zuiden soms op een bananenblad geserveerd.

Het water dat in India uit de kraan komt is niet drinkbaar. Nationale drank is Chai gekookte thee met suiker en melk en heel soms beetje kruiden. Mineraal water in flessen , frisdranken, coffee, wijn bier is overal verkrijgbaar.
India Geld
Munteenheid
De munteenheid in India is de Rupee. Je spreekt het uit als roepie. De rupee bestaat uit 100 paisa. Er bestaan bankbiljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 Rs.
Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50 paisa en 1, 2 en 5 Rs. Zorg dat u tijdens uw rondreis altijd wat klein geld op zak hebt, want wisselgeld is schaars in India.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.